The reasons why to fall in love with autumn or why I love fall ♥

septembra 07, 2018

Leto skončilo a škola sa bohužiaľ začala. So školou prišlo aj ďalšie ročné obdobie. Veľa ľudí neobľubuje jeseň a priznám sa, že ani ja som ju dlho nemala rada. Videla som iba to pochmúrne a upršané počasie. Ale postupne som aj ja začala vidieť krásy ukryté v maličkostiach a vnímam ju momentálne úplne inak - ako obdobie plné farieb, upršaných večerov strávených v teple domova i príjemných vôní. A presne o tomto je tento článok. O veciach, ktoré som si tak obľúbila na jeseni. A ak ju tiež neznášaš ako kedysi ja, tak možno sa na toto ročné obdobie začneš dívať z úplne iného hľadiska :)

  • Voňavé sviečky - Myslím si, že nie som jediná, pre koho sú sviečky nutnosťou...Rozvoňajú celú izbu a sú veľmi peknou dekoráciou. Najradšej ich mám so škoricovou arómou.
  • Útulné svetríky - Čas vytiahnuť naše veľké pletené kardigany a svetre, ktoré sú veeeeľmi pohodlné. Najlepšie sú vo farbách jesene - oranžové, žlté a hnedé.
  • Farby jesene - Jedna z vecí, ktoré rozžiaria uličky a spríjemnia melancholický nádych sú farby popadaných listov. A preto tak zbožňujem prechádzky v tomto ročnom období.
  • Teplá káva/čaj v chladnom počasí - Poznáte niečo lepšie ako šálku teplej kávy, kakaa alebo čaju, ktorá ťa v takomto pochmúrnom počasí zahreje? A popritom byť zabalená v deke a sledovať nejakú dobrú komédiu, pri ktorej si človek oddýchne a možno aj zabudne na všetky starosti.
  • Pečenie - Žiadne ročné obdobie si neviem predstaviť bez pečenia a rovnako tak jeseň. Pečenie orechových či tekvicových koláčov ma vie najlepšie naladiť na tú pravú jesennú atmosféru a náladu.
A aký máš názor na jeseň ty? Čo na nej miluješ najviac?

You Might Also Like

19 komentárov

  1. Přesně kvůli těmto důvodům mám podzim ráda :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, hlavne tie útulné večery pod dekou a s čajíkom v ruke pri nejakom dobrom filme :)

      Odstrániť
  2. Snažím se na každém ročním období najít něco, co mě na tom baví, a proč se na danou roční dobu těším. Na podzimu to jsou jak píšeš svíčky (anebo vonné vosky), nejradši mám nějaké sladší, například třešňové :3 Pak se ráda zachumlávám do teplé postele, s čajem, kávou nebo horkou čokoládou. Mám ráda taky poslední ovoce ze zahrádek, zavařování, pečení.. :) A západy slunce jsou i na podzim krásný! :)

    Written by M*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všetky tieto vymenované veci k tomu na 100% patria :3 čerešňovú sviečku som ešte nemala, ale keď uvidím v obchode, tak určite kúpim ;)

      Odstrániť
  3. Já už se fakt těšila na podzim a ještě budou tropy. Jsem asi jediná, kterou to naštvalo :D Já to mám asi úplně stejně jako ty! Svíčky, teplé světříky, knížky s čajíkem a kakaem, vůně dýně, jablka a skořice, to je prostě nejvíc ♥ Krásný článek :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne, neboj aj mňa tie teplá vytočili :D

      Odstrániť
  4. na jeseni mam asi najradsej nosenie svetrov. a taktiez fotenie jesennej prirody <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, treba využiť farby jesene aj z umeleckého hľadiska :)

      Odstrániť
  5. Voňavé svičky už pomaly začínam páliť a aj teraz mi na stole rozvoniava vanilková sviečka. :) A teplé svetre? Na ne nedám dopustiť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásny článok :)
    Mon
    https://lifebymon.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. MILUJU PODZIM! Už aby byl!!
    Mám přesně stejné důvody - hlavně se po těhle vedrách těším na to, až si obleču svůj svetřík, zachymlám se do něj a nebude mi VEDRO :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Na podzimu miluju nejvíc svíčky, čaje a přírodu. Popravdě jsem teplejší typ :D, takže mě pěkně štve zima, ale letos se to ještě docelá dá zvládnout, když je tepleji:)

    Shard of Dreams

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mám ráda toto vše také, v poslední době hlavně hodně peču, láká mě k tomu ta podzimní atmosféra.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Na jeseni milujem počasie, prírodu, svetre, varené víno alebo horúcu čokoládu a samozrejme svetre.

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Preeeesne toto!!! Hoci ja som mala rada jeseň odjakživa :D - sviečky, svetielka na okne (máme ich celoročne, ale práve na jeseň ich začíname zapínať - žlté, na garníži ... káva, čaj, knihy a šialene zbožňuje jesenné šatky, také tie veľké, mäkké, do ktorých sa celá zamotáš!

    OdpovedaťOdstrániť